'AMY I ISABELLE'

Objavljen nagrađivani roman Elizabeth Strout

26.05.2010 u 08:00

Bionic
Reading

Izdavačka kuća Profil objavila je roman 'Amy i Isabelle' književnice Elizabeth Strout, gošće ovogodišnjeg Festivala europske kratke priče u Zagrebu

Nagrađivani roman Elizabeth Strout  'Amy i Isabelle' priča je o odnosu majke i kćeri, otuđenju i roditeljskom bijesu te pritiscima života u maloj sredini kontaminiranoj predrasudama.

Nakon saznanja da se njezina šesnaestogodišnja kći Amy upustila u romansu sa školskim profesorom, Isabelle se prisjeća vlastite skrivene prošlosti i zahladnjuje odnos s kćerkom. Situaciji ne pomaže ni osuda mještana Shirley Fallsa gdje žive.

'Jedna od onih rijetkih knjiga koje nam daju snagu, koje opisuju naizgled poznat svijet i beskompromisno razotkrivaju njegovu intimu, otkrivajući ga kao čudesno i zastrašujuće mjesto', kazali su o djelu kritičari The New York Timesa.

Elizabeth Strout
dobitnica je nagrade Pulitzer za roman 'Olive Kitteridge', a za roman 'Amy i Isabelle' osvojila je nagradu 'Art Seidenbaum' Los Angeles Timesa za najbolju prvu knjigu i nagradu 'Heartland' Chicago Tribunea. Njezine knjige našle su se i u užem izboru za nagradu PEN/Faulkner te nagradu Orange.