Književnost FESTIVAL U SPLITU

Robovlasnici i kamatari na Pričiginu

I ove godine se u Splitu po četvrti put održava popularna književna manifestacija Pričigin 2010. Tri dana se na raznim lokacijama održavaju susreti i razgovori književnika, izdavača i publike u ležernom tonu kroz priču i šalu.

Osim toga, održavaju se i popratne promicije i predstavljanja pojedinih autora. Jedno takvo druženje upriličeno je i u kultnoj kavani Luxor na Peristilu. Izdavač Algoritam i Kruno Lokotar su predstavili novi uradak autora Zorana Tomića 'Pričine i drugi umišljaju'. Društvo Tomiću i Lokotaru na toj promociji je pravio književnik Renato Baretić.

Predstavljanje je proteklo u ležernom i šaljivom tonu, Baretić je Lokotara predstavio kao robovlasnika, a ni on nije ostao dužan, pa je Baretića zbog frizure nazvao 'srpskim dobrovoljcem' što je ovaj odlučno demantirao i naglasio da se radi o frizuri 'hrvatskog kamatara'. Zoran Tomić, kaštelanin sa zagrebačkom adresom je predstavio svoju novu knjigu koja je naravno vezana uz rodna Kaštela.

U tri dana u Splitu borave manje ili više svi relevantni hrvatski pisci, ali i gosti . Susreti i priče se održavaju u Kazalištu lutaka, ali i u kavani Bellevue. Interes književne publike je velik i četvrti Pričigin je definitivno u organizacijskom i sadržajnom smislu napravio još jedan kvalitetan iskorak.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još