Književnost IZJAVA GODINE

Mesić pobjednik, Šukeru utješna nagrada za priču

  • Autor: M. P.
  • 25.3.2010 11:04:40
  • 25.3.2010 10:44:34

Izjava bivšeg hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića: 'Nikada ja nikoga iz Podravke nisam zvao', pobijedila je na natječaju PričeST, dok je utješnu nagradu osvojio ministar financija Ivan Šuker za svoju izjavu: 'Spasit ćemo se novim porezima i kreditima'

PODIVLJALI GLASAČI

S osmog mjesta koje mu je pripadalo 8. ožujka te petog mjesta koje je zauzimao 18. ožujka u podne, Stjepan Mesić skače na prvo mjesto online ankete kojom se birao pobjednik PričeSTi te s njega zbacuje Ivana Šukera. Od 1. ožujka, kada je anketa pokrenuta, ukupno je glasalo tri tisuće čitatelja Net.hr-a, a u jednom danu od 12.30 do 15.30 sati čak njih 2.500. I gotovo su jednoglasno birali Mesića.

Književni festival Pričigin dodijelio je nagradu na najbolju javnu priču nakon vrlo neizvjesnih rezultata glasanja. Podsjetimo, čitatelji portala Net.hr online glasanjem birali su između deset kandidata najbolju javnu priču, odnosno izjavu izrečenu unazad godinu dana u Hrvatskoj.

Vodeći u izboru tjednima je bio ministar financija Ivan Šuker, no gotovo preko noći rezultati glasovanja u online anketi drastično su se promijenili, pa je na prvo mjesto došla izjava bivšeg predsjednika Stjepana Mesića, zbacivši s vrha ministra Šukera. U konačnici, Mesić je sa 43 posto glasova odnio pobjedu, dok je Šukeru pripalo 32 posto glasova.

Premda su organizatori nagrade u početku namjeravali nagraditi samo pobjednika, zbog neočekivanog obrata u zadnji tren odlučili su utješnu nagradu dodijeliti i pobijeđenom ministru.

Kako je najavio organizator nagrade, Stjepan Mesić u petak će u Splitu osobno preuzeti svoju nagradu, Kristalnu prvu pričest, dok će utješenom laureatu Šukeru nagrada umotana i najlon sa zračnim mjehurićima biti dostavljena poštom.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još