ELEKTRONIČKE KNJIGE

50.000 čitatelja skinulo besplatnog Chomskog

23.03.2010 u 08:00

Bionic
Reading

U sedam godina otkako je dostupno za download, djelo 'Mediji, propaganda i sistem' Noama Chomskog pročitalo je 50 tisuća posjetitelja

Društvo za promicanje književnosti na novim medijima (DPKM) knjigu je objavilo prije sedam godina na internetskim stranicama projekta 'Besplatne elektroničke knjige'.

Otkako je dostupna za download, knjiga 'Mediji, propaganda i sistem' postala je uvjerljivo najčitaniji naslov objavljen u okviru projekta te ju je do ožujka ove godine pročitalo više od 50 tisuća posjetitelja. Taj je naslov objavljen i u tiskanoj inačici, a budući da je rasprodano prvo i drugo dopunjeno izdanje, čitateljskoj publici dostupno je isključivo elektroničko izdanje.

Sljedećih pet naslova po čitanosti su 'Tajna ženskih gaćica' Ratka Bjelčića, zbornici '7 priča' i 'Fak Yu', 'Tour de France' Krešimira Pintarića i 'Kultura u predgrađu' Roberta Perišića.

Tijekom prvog kvartala 2010. DPKM je objavio dva nova naslova te je sada čitateljima dostupno ukupno 113 naslova. U ovoj godini čeka nas još osam novih naslova, a među njima i knjige Marije Andrijašević Antonije Novaković Tomice Bajsića Borisa Becka Ivana Hercega Slađana Lipovca.