POZIV PJESNICIMA

Svatko može pet minuta, nitko ne može dva puta

17.03.2010 u 14:07

Bionic
Reading

U sklopu 47. Goranovog proljeća u Zagrebu će biti održan poetski festival Svatko može pet minuta, nitko ne može dva puta te čitanje pjesnika, a voditelj programa je pjesnik Ivica Prtenjača

Pjesnički susret Svatko može pet minuta, nitko ne može dva puta, svojedobno nazivan i Usmenim časopisom, tradicionalni je dio Goranova proljeća na kojemu autori svih uzrasta mogu doći i čitati pjesme po vlastitom izboru, a dodjeljuju se i nagrade. Održava se u MM centru SC-a 20. ožujka u 19 sati, a 22. ožujka u 19 sati u Društvu hrvatskih arhitekata bit će čitanje pjesnika.

Uz središnji događaj dodjele Goranova vijenca za ukupan doprinos pjesničkoj umjetnosti, nagrade Goran za mlade pjesnike i nagrade učenicima osnovnih i srednjih škola, organizirana su čitanja poezije sudionika Goranova proljeća i njihovih domaćina svake godine u drugoj hrvatskoj regiji te pjesnički maraton Svatko može pet minuta, nitko ne može dva puta, kao jedno od reprezentativnih događanja otvoreno svim pjesnicima i publici.

Nastup sudionika pjesničkog maratona ocjenjivat će stručni žiri koji će dodijelit tri nagrade nakladničkih kuća, sponzora ovog programa, a prvonagrađeni autor bit će gost Goranovog proljeća u Lukovdolu 21. ožujka 2010.
Uz moto 'Iskoristite svojih pet minuta!' organizatori na sudjelovanje pozivaju sve zainteresirane pjesnike.