RAZOTKRIVANJE U KINU EUROPA

Mirjana Krizmanić o ljubavi i umiranju

19.02.2010 u 20:54

Bionic
Reading

Gošća nove Frakturine tribine autorica je bestselera 'Tkanje života' Mirjana Krizmanić koja će u utorak 23. veljače s početkom u 19 sati govoriti o knjizi slavne američke spisateljice Joan Didion 'Godina magičnog razmišljanja'

Autorica bestselera 'Tkanje života' i novoizišle knjige 'Život s različitima – borba protiv predrasuda' govorit će o ljubavi, umiranju, tuzi i životu nakon gubitka voljene osobe, temama koje u djelu obrađuje Joan Didion.

'Godina magičnog razmišljanja' intimna je ispovijest slavne američke književnice o boli što je proživljava nakon iznenadne suprugove smrti. Suočena s gubitkom i dubokom tugom, počinje pisati dnevnik, pomno bilježeći sve uspone i padove svog pokušaja da nastavi normalno živjeti. Kako se nositi s neminovnim krajem? Gdje pronaći poticaj za nastavak života? Je li bol manja ako je ne iskazujemo pred drugima? Bez uljepšavanja, bez odmaka i potpuno otvoreno, autorica se bavi tim teškim pitanjima, a odgovori na njih znače ujedno i nalaženje novog života.

Razgovor će voditi domaćin Srećko Horvat, a svi koji ne mogu doći u kino Europa moći će pogledati razgovor na tportalu koji, kao partner tribine Razotkrivanja, donosi videopriloge sa svih tribina.