NASTAVAK DJEČJEG KLASIKA

Povratak medvjedića Winnieja Pooha

12.01.2009 u 13:00

Bionic
Reading

Više od 80 godina nakon originalne priče pisca A. A. Milnea, piše se prvi službeni nastavak dječjeg klasika o strastvenom ljubitelju meda, medvjediću Winnieju zvanom Pooh

Priča o nespretnom medvjedu Winnieju i njegovu prijatelju, dječaku Christopheru Robinu, prvi puta je objavljena davne 1928. godine u djelu 'The House at Pooh Corner' ('Medo Winnie zvani Pooh') književnika A. A. Milnea, koju je ilustrirao E. H. Shepard.

Njihova je pustolovina završila dječakovim odlaskom u internat, no uz obećanje: 'Što god se dogodilo, dječak i njegov medvjed će se zauvijek igrati.' Upravo na tome zasnovan je i prvi službeni nastavak ovog dječjeg klasika nazvan 'Return to the Hundred Acre Wood' autora Davida Benedictusa. Iako mnogobrojne obožavatelje žutog debeljka zanima kako će u novoj knjizi biti riješen problem dječakova odrastanja, Benedictus je odbio odavati više informacija te istaknuo samo da će u svemu pokušati ostati dosljedan Milneovu duhu.

Prije nego je započeo raditi na knjizi, David Benedictus se dugo vremena bavio audio adaptacijama tog dječjeg klasika. Iz zaklade Pooh Properties istakli su da su se 'godinama nadali da će jednoga dana svijetu moći ponuditi dostojan nastavak knjige o Winnieju' te dodali da 'vjeruju da će David Benedictus i ilustrator Mark Burgess uspjeti uhvatiti duh i kvalitetu originala’, prenosi Telegraph.

Nove Winniejeve pustolovine bi na police britanskih knjižara trebale dospjeti u listopadu 2009. godine. Da za nastavak priče neće nedostajati interesa, dokazala je prošlomjesečna prodaja kolekcije originalnih Shepardovih crteža Pooha koji su na aukciji u Londonu prodani za čak dva milijuna dolara.