Književnost REDAKCIJA U RECESIJI

Objavljen roman 'Demoni i novinari' M. Vuković-Runjić

Roman Milane Vuković-Runjić 'Demoni i novinari - Istinita priča o redakciji u recesiji'objavila je zagrebačka nakladnička kuća Vuković&Runjić

Roman 'Demoni i novinari - Istinita priča o redakciji u recesiji' (131 str.) podijeljen je u deset poglavlja u kojima autorica likove romana isprepleće s demonima, ocrtava ozračje smjene urednika te njihova ritualna pogubljenja, prostor u kojem nastaju novinarske priče, prijelaze novinara u više razrede demona te zauzimanje uredničkih mjesta. Raščlanjuje i dizanje i padanje naklade te piše o ženama u redakciji i žutici koja je zahvatila novinare.

'Malo nakon sredine svoga životnoga puta junakinja ove knjige nađe se u sredini koja uvelike podsjeti na neki priručnik iz demonologije', ističe nakladnik na ovitku knjige te dodaje kako se junakinja s tajanstvenim i zlokobnim bićima ne susreće na skrivenim mjestima, već u redakciji dnevnoga lista.

Smatra također kako je susret s tim zlokobnim bićima nezaboravan i koban te ocjenjuje da su rijetki oni koji taj kovitlac napuste zdrava uma.

Nakladnik napominje kako se iskrivljenu stvarnost ne može drukčije zrcaliti nego u cirkuskom ogledalu.

Milana Vuković-Runjić
(1970.) dobitnica je nagrade Kiklop za urednički rad, a kao samostalna autorica objavila je više knjiga poezije i proze, među kojima je i knjigu 'O živima sve najbolje'.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još