NAGRADNJAČA

Romantika iz krojačnice Los Milagros

30.12.2009 u 11:56

Bionic
Reading

Izdavačka kuća Novela media objavila je roman 'Krojačnica Los Milagros' nagrađivane njemačke spisateljice argentinskog porijekla Maríje Cecilije Barbette

Roman donosi priču o Analíe Morán, koja pri ulasku u krojačnicu Los Milagros u Buenos Airesu slučajno ulazi u zatvoreni imaginarni svijet mlade krojačice Mariane Nalo. Iako u modernoj metropoli nema puno mjesta za tradiciju i maštu, Marianin Buenos Aires presvučen je talijanskom svilom i posut ušećerenim ljubičicama dok mašta o voljenom Gerardu, kojemu se odavno izgubio svaki trag.

Za razliku od nje, Analía čvrsto stoji na zemlji čak i dok planira nadolazeće vjenčanje. Dvije mlade žene pronalaze jedna drugu kao u borgesovskom zrcalu – dok prekrojava Analíjinu vjenčanicu, Mariana sve dublje prodire u život mlade neznanke, koji joj se čini neobjašnjivo blizak i poznat. Neobična povezanost i istovremena različitost u životnim i ljubavnim pričama dviju mladih žena provlače se kroz krojačnicu i 33 poglavlja ovog romana prepunog krojeva, ilustracija i fotografija.

Njemačka spisateljica argentinskog porijekla María Cecilia Barbetta (1972) rođena je u Buenos Airesu, gdje je studirala njemački jezik. Kao stipendistica njemačkog DAAD-a, 1996. godine dolazi u Berlin u kojemu i danas živi i radi kao slobodna umjetnica. 'Krojačnica Los Milagros' njezin je roman prvijenac napisan na njemačkom jeziku, nagrađen prestižnom književnom nagradom Aspekte Literaturpreis za najbolje debitantsko djelo te nagradama Adelbert-von-Chamisso i Bayern 2 (2009).

Roman će pročitati: Ivana Pavlov, Igor Halapir i Martina Cukić.