Književnost NAGRADNJAČA: HULIGANSKI POHOD

Čitajte o huliganima iz prve ruke

  • Autor: tportal.hr
  • 30.12.2009 14:38:53
  • 30.12.2009 11:13:00

Kroz vlastite doživljaje, priče iz prve ruke i zapanjujuće medijske izvještaje, Dougie Brimson govori o uznemirujućoj priči razuzdanog huliganizma koji prožima nogomet u Ujedinjenom Kraljevstvu i drugim europskim zemljama.

Dougie Brimson i njegovi prijatelji godinama su stvarali nerede na nogometnim utakmicama, sudjelovali u tučnjavama i jedva čekali priliku riskirati vlastiti život u sukobima s protivničkim navijačima.

Zašto, pitate se? Radi zabave.

Huliganski pohod uvodi čitatelje u zastrašujući, okrutan svijet europskog nogometnog nasilja, a poseban naglasak stavlja na moguću pojavu huliganizma u SAD-u. Dijeleći vlastita huliganska iskustva istražuje unutarnji svijet organiziranih huliganskih bandi i detaljno razrađuje složenu povijest strašnog huliganskog pohoda diljem Europe.

Brimson otkriva potpuno nov svijet nepisanih pravila, desetljećima starih suparništava i intenzivnog nasilja koji vikendima nastanjuju inače sasvim normalni građani. Sirov, izravan i ponekad mučan Huliganski pohod snažan je i intiman uvid u huligansku sadašnjost, utjecaj huliganizma na nogomet i njegovu budućnost.

Knjigu će pročitati Jasmina Juričko, Andrej Jukić i Vedran Granec.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još