NAGRADNJAČA

Tko je osvojio knjigu 'Ide ko putar'

07.12.2009 u 14:22

Bionic
Reading

'Ide ko putar' naslov je humorističnog romana, prvog kojeg je objavila novinarka Mary Novosel, Hrvatica rođena u Australiji. Tportal.hr ovom prilikom poklanja najbržim čitateljima tri primjerka knjige

'Ide ko putar' očaravajuće je zabavan i duhovit roman u kojem autorica oslikava selo i grad, dva paralelna svijeta, dva svjetonazora, dvije zbilje za koje je neraskidivo vezana. Grad i njegova frustrirajuća atmosfera u kojoj caruje novac, mediji i senzacija i od kojega se čovjek svako malo treba pročistiti dobro nam je svima poznat. Selo koje oslikava Mary Novosel pravo je osvježenje za umorne gradske duše. I ono ima svoje novčane zgoditke, svoju radio-stanicu i senzacionalizam, ali je to u nekoj drugoj dimenziji i sve još uvijek u funkciji čovjeka služeći mu za razbibrigu i na veselje nakon rada u polju.

Mary Novosel
odlično koristi moslavački kajkavski dijalekt pa je i s te strane ovaj roman pravo osvježenje u masi dalmatinskog melosa za kojeg počesto vezujemo humorno štivo.

Autorica Mary Novosel diplomirala je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, a iskustvo u novinarskom radu stekla je u brojnim redakcijama dnevnih i tjednih novina. Vrativši se u rodnu Australiju, stekla je i diplomu iz event menadžmenta, a upravo je u Sidneyju dobila ideju za svoj prvi roman.

Jedan primjerak njige osvojile su:

Arina Žvanut
Biljana Medic
Ingrid Stojko

Nagradu šaljemo poštom na kućnu adresu.