'KUL U GRADU'

Tribine o kulturno-umjetničkim događanjima u Zagrebu

23.01.2017 u 15:52

Bionic
Reading

Knjižara Naklade Ljevak na središnjem zagrebačkom trgu postat će od petka 27. siječnja novo mjesto okupljanja književne publike i kulturne javnosti glavnoga grada, kroz novi program redovitih mjesečnih tribina pod nazivom 'Kul u gradu' na kojima će istaknuti kulturni gosti raspravljati o aktualnim kulturno-umjetničkim događanjima u gradu Zagrebu

Kako se ističe u najavi, projekt 'Kul u gradu' ima za cilj, kroz zanimljiv i biran program namijenjen širokoj publici, pozicionirati knjižaru toga nakladnika na Trgu bana Jelačića kao novo mjesto okupljanja kulturne javnosti.

'Iako je grad Zagreb posljednjih godina bogatiji za mnoga kulturna događanja, smatramo kako bi se knjižare kao mjesta okupljanja kulturne javnosti ponovo mogle aktualizirati uz zanimljiv i biran program, dostupan široj publici', stoji u najavi.

Imajući u vidu lokaciju i prepoznatljiv status knjižare Ljevak na samom središnjem gradskom trgu, Naklada Ljevak odlučila je pokrenuti novi kulturno-književni projekt koji bi tu knjižaru mogao pretvoriti u nezaobilazno okupljalište književne publike i šire zainteresirane kulturne javnosti, dodaje se.

Projekt je zamišljen kao program redovitih mjesečnih tribina koje će pratiti značajnija kulturno-umjetnička događanja u gradu Zagrebu.

Jedan od ciljeva projekta je poticanje razvoja knjižarskog tržišta ali i doprinos što većoj vidljivosti domaćih pisaca i umjetnika, pa će 'Kul u gradu' pozivati poznate i respektabilne pisce, glazbenike, plesne umjetnike, dizajnere, filmske djelatnike, koji će u prostoru knjižare razgovarati o najaktualnijim temama, a svako događanje pratit će tematska ponuda knjiga, istaknutih i biranih s posebnom pažnjom i naglaskom na temu tribine.

Prva tribina održat će se već u petak 27. siječnja i bit će posvećena plesnoj umjetnosti i predstavljanju novoizašlog, 26. broja časopisa za plesnu umjetnost Kretanja.

Predstavljanje je organizirano u suradnji s hrvatskim centrom ITI i časopisom Kretanja. Časopis će predstaviti i o njemu će razgovarati povjesničar Dario Špelić i uredništvo časopisa.