KNJIŽEVNA NAGRADA

Između 619 priča Večernjak odbrao najbolje

22.09.2016 u 14:16

Bionic
Reading

Korana Serdarević pobjednica je pedesetog natječaja Večernjeg lista za kratku priču koji nosi ime Ranka Marinkovića.Pobjedu i novčanu nagradu od 20.000 kuna izborila je pričom "Molim vas, pričekajte", a njoj je to već druga pobjeda na natječaju Večernjaka

Drugu pobjedu i novčanu nagradu od 20.000 kuna izborila je pričom "Molim vas, pričekajte". Drugu nagradu i novčanu nagradu od 8.000 kuna osvojila je Julijana Matanović pričom "Jedna muha i dva udarca", dok je treću nagradu i 5.000 kuna osvojio Stjepan Tomaš pričom "Čovjek koji je volio ptice", javlja Večernji list koji je organizator tog književnog natječaja.

Nagrade su dodijeljene u svečanoj dvorani Hrvatske akademije znanosti i umejtnosti pred brojnim uzvanicima. Na pedeseti natječaj Večernjeg lista pristiglo je čak 619 priča, od kojih je njih pedeset objavljeno u Obzoru, subotnjem prilogu Večernjeg lista. Žiri je ove godine radio u sastavu akademik Milivoj Solar (predsjednik), Helena Sablić-Tomić, Bojana Radović, Seid Serdarević, Tomislav Sabljak (selektor priče od njenih početaka) i Denis Derk. U tijeku je 51. natječaj Večernjeg lista za kratku priču.