Književnost SLUŠAJTE KNJIGU

Jergovićev 'Sarajevski Marlboru' u zvučnom izdanju

Knjiga Miljenka Jergovića 'Sarajevski Marlboro' snimljena kao zvučni zapis na CD-u, koju čita glumac Mustafa Nadarević, predstavljena je u knjižnici Bogdan Ogrizović u Zagrebu

O zvučnoj knjizi govorili su u ime nakladnika producent i direktor Astarte Plus Nedjeljko Tišler i direktor Orfeja Željko Mesar te književnik Miljenko Jergović. Tekstove iz knjiga čitali su glumci Pero Kvrgić i Joško Ševo.

Mesar smatra kako je posebno osebujno i dojmljivo čuti glumce kako interpretiraju knjigu.

'Pripremili smo nekoliko izdanja suvremenih hrvatskih pisaca', rekao je dodavši kako će nakon njih na red doći i suvremene književnice te zvučni zapisi dječje literature.

Tišler je napomenuo kako će ubrzo biti snimljeni romani - Ferićev 'Anđeo u ofsajdu', kojeg čita Pero Kvrgić, Baretićev 'Osmi putnik' u interpretaciji Joška Ševe, Popovićev 'Ponoćni boogie', kojeg čita Villi Matula i Tomićev 'Što je muškarac bez brkova' u izvedbi Ivice Vidovića.

Jergović smatra kako zvučni zapis knjige u Hrvatskoj uglavnom ne postoji. 'U nas inače nema onog što ima u normalnim zemljama', rekao je, dodavši kako su Nijemci snimili cjelokupna djela Thomasa Manna.

Zvučni zapis Jergovićeva 'Sarajevskog Marlbora' snimljen je u zajedničkoj produkciji Orfeja i Astarte plus.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još