POEZIJA, SLIKA I JAZZ

Predstavljanje zbirke poezije 'Mjesec bez suputnika' u MSU-u

02.05.2016 u 15:30

Bionic
Reading

Zbirka poezije 'Mjesec bez suputnika' mladog pjesnika Ivana Brčića, u izdanju Sandorfa, bit će predstavljena 3. svibnja u Muzeju suvremene umjetnosti

Uz predstavljanje Brčićeve knjige, čije će stihove čitati glumac Dragan Despot, bit će otvorena i izložba slikara Vatroslava Kuliša čijim je radovima knjiga ilustrirana.

'Ovaj put manje snovit i melankoličan, Brčić se predstavlja kao izraziti i neizlječivi modernistički lirik koji svoje alegorične slike brusi i cizelira do usijanja. Na sceni su takozvane zamjenične igre u kojima vlastiti jezik postaje apsolutna svijest iznovice otkrivene slobode sa snažnom mjerom etičko estetske angažiranosti spram prostora i vremena', piše u recenziji Brčićeve zbirke poezije Sead Begović.

'Pjesnik je naprosto profinjeni stilist koji neposredno potvrđuje gospodstvo stila, bez fragmentarne raspršenosti, ali, ipak uvijek u skrovitim maštalačkim (jezičnim) performancama i prefiguracijama...', nadalje navodi Begović.

Nakon promocije knjige, čiji je početak zakazan u 19.30 sati, prisutne će svojim autorskim jazz šansonama zabavljati glazbeni sastav Jazzy Blef.