Književnost PREDSTAVLJANJE NOVOG QUORUMA

Nikolaidis, Ball i eksperimenti s drogom

  • Autor: tportal.hr
  • 5.11.2009 11:05:15
  • 5.11.2009 10:13:25

U zagrebačkoj Knjižnici Ivana Gorana Kovačića (Ulica grada Vukovara 35) 5. studenog u 20 sati održat će se predstavljanje novog broja časopisa za književnost Quorum

Novi broj predstavit će urednici Miroslav Mićanović, Slađan Lipovec i Marko Pogačar, poeziju će čitati Nela Milijić, a najavljen je i gost iznenađenja.

Novi svezak Quoruma (1/2-2009) otvara tematski prilog o Andreju Nikolaidisu, s kojim je porazgovarao Kruno Lokotar, a njegova djela detaljno je analizirao Saša Ćirić. Poeziju u Quorumu objavljuju Maja Klarić, Nela Milijić, Drago Glamuzina i slovenski pjesnik Brane Mozetič, dok su kratkim prozama zastupljeni Blaž Sviličić, Krešimir Pintarić i Zoran Pilić.

Quorum u novom broju predstavlja 'jednog od najuzbudljivijih autora američke indie književnosti', Jessea Balla, a Tvrtko Vuković na primjeru interpretacije Cesarićeve lirike nastavlja sa svojom '(de)konstrukcijom reprodukcije discipliniranih tijela u hrvatskom obrazovnom sustavu' pod naslovom 'Tko je u razredu ugasio svjetlo'.

Temat 'Overdose na granici', koji je priredio Andrej Mirčev, donosi dnevnike o eksperimentiranju s drogama koje su u gotovo stoljetnom rasponu ispisivali Géza Csáth, Walter Benjamin, Klaus Mann, Anais Nin i Dejan Nebrigić. Kritičarske prakse ispisuju Boris Postnikov, Saša Ćirić, Marjan Čakarević, Marko Pogačar i Zoran Roško.

Osim novog broja, bit će predstavljen i tematski broj o autopoetikama koji je priredio Miroslav Mićanović.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još