NAKON DEVET GODINA

Osma knjiga o Harryju Potteru stiže ovoga ljeta

10.02.2016 u 21:21

Bionic
Reading

Kada je autorica serijala o čarobnjaku Harryju Potteru najavila da ćemo imati prilike saznati što se dogodilo nakon što je Harry napustio Hogwarts - nije lagala. Osma po redu knjiga pod imenom 'Ukleto dijete', prvi i drugi dio, trebala bi biti objavljena ovoga ljeta

Za sve ljubitelje Harryja Pottera stigla je predivna vijest - J .K. Rowling objavit će osmi nastavak koji će objediniti dva dijela kazališne predstave 'Ukleto dijete', a knjiga će ugledati svjetlo dana na rođendan Harryja Pottera, 31. srpnja.

Ujedinit će scenarij kazališne predstave, a osim Rowling, potpisat će je Jack Thorne i John Tiffany. Uputit će nas, navodi se, u ono što se događa 19 godina nakon što su Harry, Hermiona i Ron spasili čarobnjačku školu Hogwarts i porazili Lorda Voldemorta. Opis knjige vrlo je štur, ali daje i dovoljan uvid u ono što čitatelji mogu očekivati:

'Oduvijek je bilo teško biti Harry Potter, a nije nimalo lakše ni sada, kada je prezaposlen u Ministarstvu magije, suprug i otac troje školaraca. Dok se Harry bori sa svojom prošlošću i odbija nastaviti dalje, njegov najmlađi sin Albus bori se s težinom obiteljskog nasljeđa koju nikada nije želio. Prošlost i sadašnjost se konstantnu isprepliću, a otac i sin će naučiti jednu stvar: ponekada tama dolazi s najneočekivanijih mjesta.'


Rowling, koja je iznimno aktivna na svom profilu na Twitteru, retweetala je ovu vijest, ali još nije potvrđeno hoće li sudjelovati u promociji i potpisivanju očekivanog književnog nastavka.