'MASONSTVO BEZ MASKE'

Bivši mason otkriva sve o slobodnom zidarstvu

29.10.2009 u 16:16

Bionic
Reading

U Splitu je predstavljena knjiga 'Masonstvo bez maske', autora Johna Salzae, bivšega visokopozicioniranog američkog masona, koju je na hrvatskom jeziku objavila splitska nakladnička kuća Verbum

Knjiga otkriva kako je slobodno zidarsvo, to jest masonstvo, nespojivo s kršćanstvom, istaknuli su na predstavljanju Miro Radalj i Petar Balta, direktor i glavni urednik Verbuma.

'Autor John Salza otkriva zaprepašćujuću istinu o onome što se zbiva unutar tajanstvenih masonskih loža. Oboružan osobnim iskustvom i sveobuhvatnim istraživanjem, Salza pruža izravan pogled na kontroverzne masonske rituale, praksu i svjetonazor što se drže u tajnosti zakletvom koja uključuje prijetnju smrću', rekao je glavni urednik Verbuma Petar Balta
Otkrivajući pravu istinu o slobodnom zidarstvu i njegovoj nespojivosti s kršćanstvom, knjiga 'Masonstvo bez maske' je i izvrstan izvor informacija o tome najutjecajnijem tajnom društvu. To su: povijest, organizacija i hijerarhija masonstva, masonska ideologija, vjerovanja, simbolika i ritual, način vrbovanja i obmanjivanja novih članova, proces inicijacije i tajna zakletva, masonstvo i Katolička Crkva u povijesti i danas, masonska zavjera-utjecaj na politiku, pravosuđe, obrazovni sustav i medije, te masonstvo i novi svjetski poredak.

John Salza, odvjetnik i publicist, bivši je mason 32. stupnja Škotskog obreda te bivši član masonskog Drevnog Arapskog Reda Plemića Mističnog Hrama (Shrinersa).
Iako katolik od rođenja, Salza je iniciran u masonsku ložu nakon što ga je primamila skupina prijatelja i filantropa. Uznemiren spoznajama o masonskoj ideologiji i obredima, počeo je proučavati negativno crkveno stajalište prema masonstvu te je, uvidjevši njegovu argumentiranost, napustio Ložu i javno progovorio o tajnama slobodnog zidarstva, istaknuto je na predstavljanju.