Književnost DANI GJALSKOG

Ratku Cvetniću nagrada Ksaver Šandor Gjalski

Izložbom fotografija zabočkog fotografa Dragutina Škreblina večeras su svečano otvoreni ovogodišnji Dani Ksavera Šandora Gjalskog.

Tema fotografija na izložbi "Zabok, moj" su stanovnici Zaboka i povijest grada, a Škreblinove slike nude i novu interpretaciju industrijskog razvitka Zaboka, istaknuo je u predgovoru kataloga izložbe Vidmir Raič.

Dani Ksavera Šandora Gjalsko nastavljaju se sutra promocijom knjige "Smrt Bunnyja Monroa" Nicka Cavea, u srijedu će biti predstavljena knjiga "Hrvatsko zagorje", u četvrtak će se održati kazališna predstava "Velika zvjerka", a u petak književno - astronomska radionica "Tragom astronomije u djelima Gjalskog".

Dani K.S.Gjalskog završavaju u subotu dodjelom istoimene književne nagrade Ratku Cvetniću za roman "Polusan" u nakladi Mozaik knjige iz Zagreba.

O dobitniku književne nagrade odlučilo je povjerenstvo u sastavu. prof. dr. Stipe Botica, prof. Sofija Keča, prof. Ingrid Lončar, Maja Gjerek i dr.sc. Ivan J. Bošković, predsjednik povjerenstva. Na natječaj su prijavljena 43 djela hrvatskih autora.

Više o nagradi i samom događanju čitajte na službenim stranicama.  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još