FEŠTA OD POPRAVAKA

Proslavite s Booksom završetak obnove

04.09.2015 u 20:09

Bionic
Reading

U petak, 11. rujna, od 18 do 22 sata klub Booksa organizira proslavu završetka radova na koju pozivaju sve i najavljuju dobru zabavu koja će se događati u klubu, ali i izvan njega, u parku u Martićevoj

Nakon što je početkom godine putem crowdfunding kampanje prikupila sredstva za novo ozvučenje, znak na pročelju i ugradnju klime, zagrebačka Booksa ljetnu pauzu iskoristila je za drugi dio obnove prostora. Poboljšali su rasvjetu, restaurirali dio namještaja, popravili stolariju, okrečili klub i obavili još niz manjih zahvata.

Svi koji dođu na Booksinu 'Feštu od popravaka' imat će priliku popraviti svoje kućne biblioteke jer će za donaciju od 10 kuna moći odabrati neki od naslova s Booksinih polica. Za dobru zabavu zadužen je DJ kolektiv CFSN.

'Nakon 10 godina rada i jako puno kulturnih događanja, zub vremena učinio je svoje. Nismo radili nikakve drastične promjene, više se radi o normalnom održavanju prostora, mi kažemo 'pofriškavanju'. Osim što izgleda ljepše, klub je sada i tehnički opremljeniji. Puno je ljudi sudjelovalo u ovoj našoj 'radnoj akciji', bilo da su donirali novac, usluge, savjete, vrijeme i svima im puno, puno hvala. Vjerujemo da će im sada svima u Booksi biti još ljepše i ugodnije', poručuju iz Bookse.

Proslava je ujedno i najava početka nove sezone u klubu u sklopu koje će gostovati imena poput Jacquesa Rancièrea, Davida Albaharija, Andreasa Breitensteina, Davida Grossmana, Olge Tokarczuk i drugih, a sredinom listopada Booksa će u sklopu svog književnog festivala Revija malih književnosti zagrebačkoj publici po prvi puta predstaviti najbolje mlade pisce i spisateljice iz Estonije, Latvije i Litve.