Književnost ŠENOA, MATOŠ, UJEVIĆ

Rukopisi i ostavština hrvatskih pisaca na izložbi

Građani, studenti filoloških grupa i đaci od 19. do 21. listopada mogu razgledati odabrane izvorne dokumente i rukopise hrvatskih pisaca čije su ostavštine pohranjene u Arhivu Odsjeka za povijest hrvatske književnosti Zavoda za povijest hrvatske književnosti, kazališta i glazbe HAZU-a.

U okviru Dana otvorenih vrata toga zavoda u galerijskom prostoru Narodnog doma u Opatičkoj moći će se razgledati izloženi reprezentativan izbor iz fonda spomenuta odsjeka koji obuhvaća rukopise i predmete A. Šenoe, T. Ujevića, A.G. Matoša, J.P. Kamova, I.G. Kovačića, V. Nazora, S.S. Kranjčevića, J. Kosora i drugih.

U arhivu se čuva više od 200 rukopisnih ostavština hrvatskih pisaca pa je to još jedna prilika, osim niza personalnih izložaba arhivske građe priređenih u odsjeku u zadnjih nekoliko godina, da bogatstvo arhivskog fonda vide svi kojima je stalo do hrvatske pisane baštine.

Svrha Dana otvorenih vrata jest populariziranje hrvatske književne pisane riječi i poduka o naravi, ulozi i važnosti hrvatskih arhivskih fondova, priopćeno je danas iz HAZU-a.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još