SCENA F22

Nataša Govedić predstavlja novu knjigu 'Strasti, kondicionali'

27.05.2015 u 11:24

Bionic
Reading

Naša poznata kazališna kritičarka, teatrologinja i sveučilišna profesorica Nataša Govedić predstavlja svoju novu knjigu 'Strasti, kondicionali'. Promocija će se održati u petak 29. svibnja u 12 sati u F22 – Novoj akademijskoj sceni u Frankopanskoj 22

Interdisciplinarna knjiga 'Strasti, kondicionali' napisana je na razmeđu teatrologije, filozofije, filmske teorije i antropologije. Knjiga se bavi intenzivnim stvaralačkim procesima – strastima – u kojima i kroz koje dolazi do ubrzanja, rastvaranja konvencionalnosti i višestrukog širenja našeg ukupnog recepcijskog polja. Strasti su zbog svojih prevrednovalačkih moći posebno važne za praksu, teoriju i pedagogiju umjetnosti.

Knjigu će, uz samu autoricu, predstaviti: Selma Banich, plesna umjetnica i koreografkinja, Mario Kikaš, komparatist i etnolog, Vilim Matula, glumački umjetnik, Sibila Petlevski, teatrologinja i spisateljica, Goran Sergej Pristaš, dramaturg i redatelj, te Vjeran Zuppa, teatrolog i dramaturg.

'Strasti, kondicionali' izlaze u izdanju Akademije dramske umjetnosti, koja je ponovno pokrenula izdavačku djelatnost, pa će, nakon nekoliko godina mirovanja, izdavati dramske tekstove, stručne knjige, kao i knjige iz teorije i prakse umjetničkog područja.