FESTIVAL DJEČJE KNJIGE

Minja Subota dolazi na 8. Monte Librić

16.04.2015 u 15:34

Bionic
Reading

'Knjiga u pokretu' tema je ovogodišnjeg Festivala dječje knjige Monte Librić koji će se održati od 20. do 26. travnja u pulskoj zajednici Talijana, najavila je direktorica festivala Slavica Ćurković u četvrtak na konferenciji za novinare u Puli

Ustvrdivši da će Monte Librić ove godine promociji dječje knjige pristupiti izvan njezinog uobičajenog okvira, istaknula je kako će festival knjigu smjestiti i u kontekst stvarnog kretanja i postaviti, kako je rekla 'knjigu i sport rame uz rame kao ravnopravne aktivnosti svakog odrastanja'. U skladu s time promovirat će se zanimljiva sportska disciplina odnosno sportsko penjanje.

U izložbenom dijelu Monte Librića sudjelovat će više od pedeset nakladnika iz Hrvatske, Italije i Srbije koji će izložiti oko tri tisuće naslova recentne dječje literature i produkcije, među kojima su i zanimljive igračke didaktičkog sadržaja, a sve uz popuste od 10 do 50 posto.

'Rekordnih 74 događaja s više od 80 sudionika činit će programski dio Festivala' - istaknula je direktorica Ćurković dodavši kako će u središnjem programu 'Piknik s autorom' najnovije iz svijeta hrvatske književne produkcije za djecu predstaviti redom poznate nagrađivane autorice Marijana Jelić, Snježana Babić-Višnjić, Tamara Bakran, Zdenka Bilušić i ostale.

Po njezinim riječima posebnu pozornost izazvat će i gosti iz programa 'Autori iz daljine' i to ilustratorica iz Mađarske Ildiko Horvath te poznati autori iz Srbije Miodrag Jakšić i Minja Subota koji će održati glazbeno-litararni nastup. U talijanskom dijelu programa pod nazivom 'Piu che una storia' sudjelovat će pak talijanski književnici za djecu Katja Dellore i Giovanni Balivo