Književnost KOLIKO ZNAŠ, TOLIKO VRIJEDIŠ

O jezičnoj raznolikosti na Europski dan jezika

Na zagrebačkome Cvjetnom trgu 26. rujna obilježit će se Europski dan jezika - koji se svake godine obilježava diljem kontinenta kako bi se podsjetilo na europsku jezičnu raznolikost i potrebu njezina čuvanja

Zemlje članice Europske unije i Republika Hrvatska predstavit će svoj jezik i kulturu izlaganjem publikacija na štandovima, kratkim informativnim tečajevima jezika te glazbeno-scenskim programima.

Program će trajati od 10 do 14 sati, u u sklopu programa održat će se i nagradna igra čiji će pobjednik moći pohađati dvotjedni tečaj stranog jezika u zemlji po vlastitom izboru.

Europski dan jezika prvi je put obilježen 2001., tijekom Europske godine jezika. Njime se želi upozoriti građanstvo na važnost učenja jezika, promicanje jezične i kulturne raznolikosti te poticanje cjeloživotnog učenja jezika u školi i izvan nje.

Europa obiluje jezičnim bogatstvom, a u njoj se govori više od 200 jezika. Organizatori programa su veleposlanstva i kulturni instituti 13 europskih zemalja, izaslanstvo Europske komisije i hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još