Književnost KLASIK U SLIČICAMA

'Moby Dick' na jeziku emotikona

  • Autor: S. F.
  • 23.9.2009 12:52:58
  • 23.9.2009 12:27:00

Roman 'Moby Dick' američkog pisca Hermana Melvillea uskoro će biti dostupan na jeziku emotikona, osobito popularnom pri pisanju sms poruka

U sklopu projekta nazvanog 'Emoji Dick' korisnici interneta prevoditi će roman 'Moby Dick' na jezik emotikona. Iako je cilj projekta mnogima prilično nejasan, pružio je mogućnost surferima s viškom vremena da ga na inovativan način potroše i pritom zarade nešto novca.

Fred Benenson,
idejni začetnik projekta, prevodiocima će podijeliti honorar od 3.500 dolara koji će biti sakupljen od dobrovoljnih priloga, prenosi Telegraph.

Svaka od 6.438 rečenica u djelu bit će prevedena u tri verzije različitih radnih timova te će se za svaku pojedinačno glasovati. Svaku riječ zamijenit će odgovarajuća ilustrativna sličica, a najbolja rješenja će biti uvrštena u djelo.

Kako ne postoji službeni rječnik emotikona, Benenson će od prijavljenih prijevoda izabrati najbolji prema vlastitom izboru.

Melvilleov roman iz 1851. godine koji donosi priču o lovu na bijeloga kita Mobyja Dicka klasik je svjetske književnosti.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još