NIKOLAIDIS ZA POČETAK

Književni salon dovodi pisce u Studentski centar

22.09.2009 u 14:28

Bionic
Reading

Jednom mjesečno u Studentskom centru održavat će se književne večeri na kojima će gostovati pisci iz Hrvatske i regije

Bez obzira na književne rodove, žanrove i poetike karakteristične za nekog autora, u SC-u će gostovati pisci birani po relevantnosti i aktualnosti, navode iz SC-a. Prvi će se zagrebačkim studentima 1. listopada u 20 sati predstaviti crnogorski pisac Andrej Nikolaidis kojem je Algoritam objavio roman 'Dolazak'.

Svaka pojedina večer bit će koncipirana kao dvosatni portret gostujućih autora utemeljen na tri bloka čitanja, kratkom kritičkom osvrtu na autorov dosadašnji rad, razgovoru s voditeljem i interaktivnom dijelu s publikom.

'Bitan dio programa predstavlja regionalna suradnja, posebice ona sa zemljama bliskog govornog područja. Kontakti narušeni do točke da slovenska, srpska, bosanska i ine regionalne književnosti ostaju, pogotovo mlađoj publici, gotovo nepoznanica, nastojali bi se ovim putem revitalizirati, jednako tako i kroz dijalog samih autora', ističu iz SC-a.

Autorski nastupi bit će audio/vizualno dokumentirani na stranicama kulturnog portala Studentskog centra i u arhivu internetske televizije koju je pokrenula Kultura promjene KultTV-a (www.sczg.hr).