Književnost POTRAGA ZA DONATORIMA

Sveučilišna knjižnica nudi knjige na posvajanje

  • Autor: M. P.
  • 18.9.2009 13:43:07
  • 18.9.2009 13:20:49

U okviru projekta 'Posvoji knjigu' Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu dat će na posvajanje 20 knjiga onima koji će svojim donacijama pomoći očuvanju knjige

Projektom 'Posvoji knjigu' NSK će izvještavanjem javnosti o propadanju vrijednih knjiga pokušati pronaći kulturološki osviještene pravne i fizičke osobe koje će svojim donacijama pomoći očuvanje knjiga i tako postati njihovi posvojitelj. Za projekt je odabrano 20 knjiga.

Deset njih je iz fundusa Knjižnice, a deset iz Franjevačkog samostana sv. Filipa i Jakova u Vukovaru. Knjige spremne za posvajanje bit će izložene prilikom otvaranja Dana otvorenih vrata Nacionalne i sveučilišne knjižnice, manifestacije koju ta institucija organizira po prvi put, a održat će se od 21. do 23. rujna.

Cilj im je javnost upoznati s aktivnostima i ustrojem Knjižnice te njezinom ulogom u kulturnom i znanstvenom životu Hrvatske. U programu je obilazak Knjižnice, Klinika za knjige te radionice Kako se nekad izrađivala knjiga i Kako se čuvaju i liječe knjige.
Tema ovogodišnje manifestacije sadržana je u naslovu 'SOS za knjigu'.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još