NA TREĆEM PROGRAMU

Vraća se emisija 'Knjiga ili život'

27.09.2014 u 19:04

Bionic
Reading

Emisija 'Knjiga ili život', obnovljena i posve drukčija, sada na trećem kanalu, vraća književnost na Hrvatsku televiziju

Dinamično, u samo sedam minuta, svakoga dana od ponedjeljka do četvrtka predstavljat će se nove knjige, razgovarati s piscima i njihovim kritičarima, podsjećati na književne klasike koji su formirali današnje umjetnike... 'Knjiga ili život' pokušat će dokazati da je upravo knjiga život ili bar oruđe za njegovo dublje razumijevanje, a čitanje nije dosadna aktivnost, nego prilika za otkrivanje novih svjetova.

Emisiju uređuju Koraljka Kirinčić, Karolina Lisak Vidović, Lidija Špiranec i Gordan Nuhanović. U ponedjeljak, 29. rujna, u emisiji 'Knjiga ili život' pogledajte što o knjizi 'Sva predivna, beskonačna i konačno mrtva', arhitekta i pisca Borisa Popovića, misli književni kritičar Neven Svilar.

U utorak, 30. rujna, 'Knjiga ili život' predstavlja arhitekta i pisca Borisa Popovića koji otkriva što je htio reći knjigama 'Vuizam' i 'Sva predivna, beskonačna i konačno mrtva'.

U srijedu, 1. listopada, u emisiji 'Knjiga ili život' doznajemo koje knjige i pisce voli glumac Goran Matović. U četvrtak, 2. listopada, 'Knjiga ili život' predstavlja urednicu i spisateljicu Irenu Lukšić.