MISLI, SAVJETI, INSPIRACIJA

Vodič kroz život kakvim ga vidi Oprah

15.09.2014 u 09:23

Bionic
Reading

Oprah je u više navrata izjavljivala kako je čitanje njezina najveća strast, a sad se posvetila i objavljivanju nove knjige 'Ono u što sam sigurna'. Zbirka kolumni predstavlja njezin mali 'vodič kroz život', a samo izdanje i objava pripremani su u velikoj tajnosti

U ožujku ove godine, Oprah Winfrey najavila je da će u rujnu objaviti knjigu u kojoj će iznijeti svoje misli i savjete ženama kako da vode ispunjen i sretan život. Naime, dugogodišnja iskustva uobličila je u kolumni 'Ono u što sam sigurna'. Tijekom posljednjih 14 godina, tekstovi su izlazili jednom mjesečno u njezinu časopisu i bili inspiracija brojnim čitateljicama.

Eseji su sada objedinjeni u knjizi istog naslova, a poglavlja su podijeljena tematski: radost, ustrajnost, povezanost, zahvalnost, mogućnosti, čuđenje, jasnoća i moć.

Samo izdanje i objava pripremani su u velikoj tajnosti. Oprah je svojim američkim i inozemnim izdavačima stavila oštre upute kako knjiga treba biti opremljena i prezentirana, zabranila je svaki 'celebrity' publicitet, jer joj je želja bila da to bude intimna knjiga kojom se jedna žena obraća drugima pomažući im da budu sretne i zadovoljne svojim životom, svojim tijelom, svojim vezama i prijateljstvima.


'Dok budete čitali sve pouke s kojima sam se ja mučila, zbog kojih sam plakala, bježala od njih, vraćala im se, mirila se s njim, smijala se zbog njih i u konačnici u njih postala sigurna. Znam da ćete tada pronaći nešto fantastično jer pronaći ćete sebe.

Ako smatrate da vam nešto nedostaje u životu ili da ne dobivate ono što zaslužujete, sjetite se da ne postoji cesta od žute cigle kao u 'Čarobnjaku iz Oza'. Vi vodite svoj život, ne on vas', kazala je autorica o novoj knjizi.

Profil je osigurao prava za tisak knjige u Hrvatskoj te uspio da hrvatska premijera bude gotovo istodobno kao i svjetska premijera.