KNJIŽEVNA KARIKA

Festival koji povezuje pisce, urednike i izdavače

19.08.2014 u 13:43

Bionic
Reading

Na Lit Link festivalu gostuje i Andi Winnette, urednica časopisa McSweeney's Quarterly, u kojem će se ovog mjeseca naći hrvatski temat i šestoro naših autora (Olja Savičević Ivančević, Tea Tulić, Zoran Ferić, Gordan Nuhanović, Damir Karakaš, Bekim Sejranović) te koja je također otkupila prava za američka izdanja romana 'Adio, kauboju' i 'Nigdje, niotkuda'

Od 28. do 30. kolovoza u Puli, Rijeci i Zagrebu održat će se Književna karika ili Lit Link festival. Uz predstavljanje stranih i domaćih autora, festival se paralelno usmjerava na promociju domaće književne scene kod stranih urednika i izdavača koji su njegovi jednako važni gosti.

Na čitanjima i razgovorima u tri grada (Pula, Rijeka, Zagreb) domaća publika otkrit će iznimno zanimljive strane autore, a značajan broj hrvatskih autora predstavit će svoj rad, kako publici, tako i zainteresiranim stranim gostima.

'Nakon uspješnog prvog izdanja - koji je urodio i konkretnim interesom američkih nakladnika i časopisa za hrvatsku književnost - festival ove godine, osim nove postave domaćih autora, okuplja pisce i urednike iz Kanade, SAD-a i Engleske. Lit Link festival teži dvosmjernoj razmjeni novih informacija i dugoročnom povezivanju hrvatske književnosti sa svjetskim tokovima', stoji u najavi događanja.

Tako će u Puli 28. kolovoza uGaleriji Makina gostovati: Miriam Toews, Adam Mansbach, Jasna Žmak, Sheila Heti, Marko Pogačar, Shaughnessy Bishop-Stall i Bojan Žižović

Rijeci 29. kolovoza u Astronomskom centru Rijeka održat će se predstavljanje časopisa McSweeney's Quarterly i izdanja hrvatskih autora u pripremi, a gošća je Andi Winnette, izvršna urednica izdavačke kuće McSweeney's.

U predstavljanju nakon toga sudjeluju Adam Mansbach, Enver Krivac, Sheila Heti, Davor Mandić, Buzz Poole, Zoran Žmirić, Miriam Toews, Željka Horvat Čeč i Shaughnessy Bishop-Stall

U Zagrebu 30. kolovoza u Art-kinu Grič gostuju: Maša Kolanović, Adam Mansbach, Robert Međurečan, Miriam Toews, Ivana Kovačić, Kathryn Borel, Ivana Simić Bodrožić, Sheila Heti, Dalibor Šimpraga i Shaughnessy Bishop-Stall.