NAGRADNI NATJEČAJ

Osvojite kotizaciju za Ljetnu školu pisanja u Gorskom kotaru!

04.08.2014 u 13:36

Bionic
Reading

Već tri godine u zadnjem tjednu kolovoza Centar za kreativno pisanje (CeKaPe) odlazi u šumu Gorskog kotara i tamo sedam dana s polaznicima piše, čita, hvali, kritizira i stvara uspješne tekstove. Iz te šume izašli su mnogi, danas uspješni, pisci s vlastitim knjigama ili pričama koje su osvajale nagrade na mnogim najznačajnijim književnim natječajima u cijeloj regiji. Ove godine vam tportal.hr omogućuje da bez troškova kotizacije doživite jedinstvenu književnu avanturu!

Ovogodišnja ljetna škola pisanja održat će se od 24. do 31. kolovoza u Petehovcu, na brdu iznad Delnica, u malom idiličnom domu koji pruža savršenu infrastrukturu za održavanje radionica, večernje književne programe i druženja. Tako polaznici mogu odabrati jednu od ponuđenih radionica pisanja uz vodeća imena hrvatske književnosti.

Renato Baretić vodit će radionicu proznog pisanja, a Nebojša Lujanović radionicu kratke priče. Tomislav Kuzmanović je voditelj radionice književnog prijevoda, Jagna Pogačnik izabrat će knjige koje ćete morati pročitati ako se prijavite za radionicu 'Stop šutnji o pročitanim knjigama', sa Sanjom Kovačević ćete na radionici scenarija pisati scenarij za kratki film, s Andrijom Škarom ući ćete u bit glazbene kritike, dok će Aleksandra Starčević voditi radionicu pisanja bloga i TV kritike.

Uz redovne radionice u prijepodnevnim i poslijepodnevnim satima, renomirani književni gosti će u večernjim satima polaznicima govoriti o vlastitim iskustvima pisanja i umjetničkog stvaranja: Zoran Ferić, Miroslav Mićanović, Ksenija Kušec, Želimir Periš i Andrej Blatnik, između ostalih. Osim toga, ovogodišnja novost je ta da će se između radionica svi polaznici moći okušati u snimanju kratkog filma, a u tome će im u popratnom programu 'Gerilska izrada kratkog filma', pomoći Tomislav Gamberožić.

Da bi ušli u izbor za vrijednu nagradu i sudjelovali u bogatom programu Ljetne škole pisanja 2014., ispunite prijavu te ukratko odgovorite na pitanje 'Zašto pišem?'. Najkreativni odgovor će biti nagrađen besplatnom kotizacijom za ljetnu školu pisanja u Gorskom kotaru u vrijednosti od 1100 kuna.

*Dobitnik snosi trošak smještaja i punog pansiona u planinskom centru Petehovac.

Rok za prijavu je do 19. kolovoza, a imena dobitnika objavit ćemo 21. kolovoza. Za više informacija na www.cekape.com, info@cekape.com ili na broj mobitela 091 5675 140.

Pobjednica je Martina Tupek s odgovorom:

'Jer mi je dosadno. Jer mi tako kažu glasovi. Jer se pravim važna. Jer stvari bolje izgledaju na papiru nego naglas. Jer moj unutarnji svijet ponekad poželi izaći. Uostalom, zašto ne?'