PODRŠKA NA KICKSTARTERU

Prva ireligiozna i humanistička knjiga za djecu u Hrvatskoj

19.05.2014 u 10:23

Bionic
Reading

Ovih je dana na Kickstarterovim stranicama započela najnovija kampanja za prikupljanje novčanih priloga za projekt koji potječe iz Hrvatske. Radi se o knjizi "Humanizam za djecu" koja predstavlja prvu ireligioznu i humanističku knjigu za djecu u Hrvatskoj, pa i u regiji.

Autorica knjige Nada Topić Peratović upoznaje djecu sa svijetom humanističke misli na njima primjeren način, upotpunjenom feminističkim i ljudskopravaškim vrijednostima. "Humanizam za djecu" izlazi u nakladi udruge Centar za građansku hrabrost, uz dobrovoljnu novčanu potporu svih entuzijasta iz Hrvatske i inozemstva.

U promociju ove akcije uključile su se udruga Protagora, Međunarodna unija za humanizam i etiku, Međunarodna ateistička alijansa, Udruženje slobodnih mislilaca Švicarske i mnoge druge međunarodne humanističke organizacije. Engleski prijevod knjige bit će predstavljen na sljedećem Svjetskom kongresu humanista u kolovozu ove godine, u Oxfordu.

Donacijom proširite humanističku svijest

Centar za građansku hrabrost već drugu godinu zaredom organizira humanističke radionice za djecu ireligioznih roditelja, dok njima samima nudi sekularno savjetovanje popraćeno tiskanim materijalima o pravima koja im pripadaju, posebice kada je riječ o školovanju njihove djece.

Novčani prilozi koji će omogućiti tiskanje ove knjige prikupljaju se preko internetske stranice www.kickstarter.com ili direktno uplatom na račun Udruge. Sve potrebne informacije, pa i o budućoj prodaji knjige, možete pronaći na internetskim stranicama udruge Centar za građansku hrabrost. Knjiga će se tiskati u nekoliko izdanja – za Republiku Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu te za englesko i njemačko govorno područje.

Više pročitajte na linku