DJEČJA FANTASY KNJIGA

Roman Nataše Govedić nagrađen je SFEROM

15.05.2014 u 15:22

Bionic
Reading

Teatrologinja, kazališna kritičarka i spisateljica Nataša Govedić nagrađena je za svoj dječji fantasy roman 'Mrežir: Zemlja mačaka i zmajeva', u kojem se bavi snalaženjem glavnih junaka suočenih s opasnom podzemnom magijom

Roman za djecu 'Mrežir: Zemlja mačaka i zmajeva' ( u izdanju Algoritma), autorice Nataše Govedić, ovogodišnji je dobitnik nagrade SFERA.

Nagrada SFERA prva je i najstarija nacionalna žanrovska nagrada u Hrvatskoj. Ona predstavlja priznanje pojedinom autoru/ici za njezino/njegovo ostvarenje u pojedinoj kategoriji. Takvo priznanje djeluje i prema ostalim stvaraocima, ali i prema SF-u i široj javnosti.

Nagrade će biti uručene u subotu 17. svibnja na festivalu SFeraKon.

O čemu u nagrađenoj knjizi piše teatrologinja i kazališna kritičarka?

'U zmajskim i mačjim uskim zjenicama vidi se ista šuma: Mrežir. Pa ipak, mačke se u njoj osjećaju kao puževi na ležaljci od salatina lista (malo grickaš, malo se ljuljaš), dok zmajevima prijeti izumiranje.

Hoće li Mrežir pomoći korjenitim zmajevima?

Hoće li munjolika mačka Sivka i posvojeni član velike mačje obitelji dabar Mirić pokrenuti i preživjeti opasnu, podzemnu magiju šumskog zajedništva? Zašto je Srha, vučica-čuvarica udaljenih granica, prilikom silaska u Donji Mrežir naglo posijedjela? I znaju li uopće mačke brinuti o krhkim, boležljivim stvorenjima za koja se vjerovalo da su odavno napustila zemlju?

Ako vas zanima prava istina o tome kako razmišljaju životinje suočene s najtežim pitanjima hrabrosti i odanosti, nagrađeni Mrežir dat će vam odgovore', stoji u najavi romana.