ZA ZBIRKU POEZIJE

Ivan Herceg dobitnik je nagrade Rikard Jorgovanić

17.04.2014 u 22:38

Bionic
Reading

Ivan Herceg ovogodišnji je dobitnik nagrade Rikard Jorgovanić za zbirku pjesama 'Kad će doći Babilon' u izdanju Hrvatskog društva pisaca. Usto, u izdanju poljske izdavačke kuce Miedzymorze iz Gdanjska upravo mu je izišla knjiga izabranih pjesama na poljskom 'Warsaw, Warsaw'

Nagradu dodjeljuje Hrvatsko zagorsko književno društvo i Općina Hum na Sutli, a o najboljoj zbirci odlučivao je žiri u sastavu: Narcisa Brezinščak, Ivan Cesarec i Božidar Brezinščak Bagola.

Svečana objava bit će na priredbi u povodu Dana općine Hum na Sutli 24. travnja, a datum književne večeri i službene dodjele nagrade, plakete i novčanog iznosa bit će objavljen naknadno.

S pjesnikom, urednikom časopisa Poezija, suurednikom Biblioteke Poezije i organizatorom književnog festivala Stih u regiji, pročitajte intervju u kojem govori o novoj zbirci 'Kad će doći Babilon'.

Također, u izdanju poljske izdavačke kuće Miedzymorze iz Gdanjska upravo mu je izišla knjiga izabranih pjesama na poljskom 'Warsaw, Warsaw'. Od 22. do 25. travnja, knjigu će predstaviti u Gdanjsku i Varšavi te biti gost na tamošnjim katedrama za slavistiku.

U Sofiji mu uskoro, u izdanju nakladnika DA Poetry publishing, izlazi prijevod zbirke 'Nepravilnosti' iz 2007. na bugarski.