PREDAVANJE

Nadežda Čačinovič o ljubavi i knjigama

15.04.2014 u 15:51

Bionic
Reading

U okviru ciklusa predavanja o Mariji Jurić Zagorki i ženskoj književnosti 17. travnja u 19 sati nastupit će Nadežda Čačinović, koja će govoriti na temu 'O ljubavi i knjigama'. Predavanje se održava u Memorijalnom stanu Marije Jurić Zagorke na Dolcu 8

Kako najavljuju iz Centra za ženske studije, filozofkinja i feministkinja Nadežda Čačinović će se u Memorijalnom stanu Marije Jurić Zagorke ovoga četvrtka pozabaviti temom ljubavi i knjiga.

'Jedan se francuski pisac već davno zapitao: koliko se ljudi uopće ne bi zaljubilo da nisu čitali o ljubavi. Inspiriran zbirkom eseja o odnosu knjiga i života, 'O ljubavi, knjigama i stvarima koje govore' Nadežde Čačinovič, Centar za ženske studije predstavlja autoricu, koja će govoriti o ljubavi prema knjigama, o filozofskim refleksijama o ljubavi i o pričama o zaljubljenima', stoji u najavi predavanja profesorice Čačinović.

Nadežda Čačinovič redovita je profesorica filozofije na Katedri za estetiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Studirala je komparativnu književnost, povijest umjetnosti i lingvistiku u Ljubljani, Bonnu i Frankfurtu, a doktorirala u Zagrebu. Predaje na sveučilištima i aktivna je u feminističkom pokretu. Autorica je i urednica brojnih knjiga i publikacija, članica uredništava nekoliko kulturnih i filozofskih časopisa. Predsjednica je PEN-a i Centra za ženske studije.