FESTIVAL EUROPSKE KRATKE PRIČE

Natječaj za kratku priču ‘Što imaš u džepu?’

09.04.2014 u 17:12

Bionic
Reading

13. Festival europske kratke priče, koji će se održati od 1. do 6. lipnja u Zagrebu i Šibeniku, pokreće natječaj za kratku priču 'FEKP & In Your Pocket!'. Natječaj je otvoren od 15. travnja, a zatvara se 15. svibnja u ponoć. Tema ovogodišnjeg natječaja za kratku priču je: ‘Što imaš u džepu?’, o konkretnim ili izmišljenim džepovima, skrivenim mjestima koja čuvaju tajne ili ih otkrivaju: zametku sna, početku putovanja, pričini ili stvarnosti

Žiri je sastavljen od pisaca, urednika, novinara, književnih kritičara: Zoran Ferić (predsjednik žirija), Diana Matulić, Stjepan Balent, Saša Drach, Vladimir Arsenić

Poslana priča ne smije biti prethodno objavljena u bilo kojem mediju dostupnom širem čitateljstvu, maksimalna duljina priče je 10.000 znakova s proredom, na natječaj se mogu prijaviti svi pisci koji pišu jezicima za koje nije potreban prijevod. Priče se šalju isključivo na e-adresu natjecaj@europeanshortstory.org u formatu word  (formati .docx ili .doc). Natječaj je javan. Autori uz priču trebaju poslati puno ime i prezime te broj telefona/mobitela i adresu za kontakt.

Pristigle priče ulaze u konkurenciju za tri nagrade. Prva nagrada je dva tjedna smještaja u baltičkoj rezidenciji za pisceVentspils, Latvija. Ona uključuje plaćenu avionsku kartu za pobjednika te simbolični džeparac. Pobjedničku priču će autor čitati na završnoj večeri FEKP-a, 6. lipnja.

Druga nagradaje petnaestodnevni boravak u riječkoj rezidenciji za pisce. Uključuje pokrivene troškove boravka u kući i plaćene režijske troškove boravka. Termini boravka u dogovoru s riječkom rezidencijom.

Treća nagrada je vikend destinacija na hrvatskoj obali, uključuje put i smještaj za nagrađenog autora.

Proglašenje pobjednika organizirat će se na večernjem čitanju FEKP-a, u utorak, 3. lipnja, u 20:30 sati, u polukružnoj dvorani Teatra &TD u Zagrebu.