'IZGUBLJENI SIMBOL' NA INTERNETU

Brownova knjiga će pokrenuti elektroničku revoluciju

17.08.2009 u 11:33

Bionic
Reading

Osim pomame u knjižarama, novo djelo Dana Browna 'Izgubljeni simbol' pokrenut će revolucionarni interes za elektroničke knjige, smatraju izdavači

Nova knjiga Dana Browna, autora bestselera 'Da Vincijev kod', u svjetske knjižare stiže 15. rujna, a istoga dana na internetu će biti dostupna i elektronička verzija djela.

To će omogućiti korisnicima 'velike mreže' da po nešto povoljnijoj cijeni downloadaju 'Izgubljeni simbol' i čitaju ga na računalima ili specijaliziranim uređajima poput Sonyjeva čitača.

Izdavači smatraju da bi Brownovo djelo, za koje se očekuje da će postati jedna od najprodavanijih novih knjiga, moglo označiti prijelomnu točku u popularizaciji elektroničkih knjiga i čitača, piše britanski Telegraph.

Joel Rickett iz izdavačke kuće Penguin istaknuo je da je elektronička verzija Brownova bestselera 'Da Vincijev kod' već izazvala neočekivani interes, a s obzirom na višemjesečnu internetsku kampanju, nova knjiga bi mogla premašiti postojeće brojke.

Hrvatski prijevod romana 'Izgubljeni simbol' u nakladi izdavačke kuće V.B.Z. u knjižare stiže 11. studenog, dva mjeseca nakon svjetske premijere.