MISIJA KNJIŽNIČARKI

Blog o lošim knjigama postao pravi hit

14.08.2009 u 13:35

Bionic
Reading

Dvije knjižničarke iz Detroita poduzele su misiju čišćenja polica knjižnica od zastarjelih, dosadnih i besmislenih knjiga te za svoj potez dobile ogromnu podršku javnosti

Blog Awful Library Books koji vode knjižničarke Holly Hibner i Mary Kelly dnevno bilježi preko 30 tisuća posjeta i postao je pravi hit među knjigoljupcima, prenosi Guardian. Na tom blogu, naime, raspravljaju o knjigama koje smatraju nedostojnim polica u knjižnicama. Cilj je tog bloga, kao i rasprava, da inspiriraju ostale knjižničare na pročišćavanje polica, da se riješe zastarjelih i nekvalitetnih naslova, a da istaknu dobru literaturu.

Predmet njihova čišćenja najčešće su knjige tematski vezane uz medicinu, pravo i financije izdane prije nekoliko desetljeća i danas zastarjelog sadržaja.

'Knjižničari imaju dužnost ponuditi najbolju informaciju', misli Holly Hibner. Jedan od anonimnih komentatora na blogu na listu je predložio naslov 'Passion for Donkeys' te komentirao da je strast ključ života, no onaj tko gaji strast prema magarcima zasigurno treba stručnu pomoć.