RAZNOLIKA LISTA

Ministarstvo kulture podijelilo 3 milijuna neprofitnim medijima

17.09.2013 u 11:55

Bionic
Reading

Najviše iznose, po 400 tisuća kuna, dobili su portal H-Alter, Fade In i portal Forum.tm

Na temelju prijedloga Stručnog povjerenstva za neprofitne medije, Ministarstvo kulture je za dodjelu bespovratnih sredstava odabralo 14 medija koji su se istaknuli svojim uredničkim koncepcijama, utjecajem i potencijalom mijenjanja medijskog i društvenog prostora.

U sklopu drugog kruga Javnog poziva, koji je trajao od 13. kolovoza do 4. rujna 2013., 25 medija pozvano je da dostave dodatnu dokumentaciju. Povjerenstvo je prijave ocjenjivalo na temelju ranije utvrđenih i propisanih kriterija (postojeće medije prema 15 kriterija, a nove medijske projekte prema sedam kriterija) uzimajući u obzir to da među predloženim medijima budu zastupljena minimalno tri opća i tri specijalizirana postojeća medija te minimalno tri nova medijska projekta, uvažavajući pritom i raznolikost tehnoloških platformi.

Prihvativši prijedlog Stručnog povjerenstva, Ministarstvo kulture odabralo je 11 postojećih neprofitnih medija i tri nova medijska projekta. Najviše iznose, po 400 tisuća kuna, dobili su portal H-Alter, Fade In i portal Forum.tm, a slijede portal Kulturpunkt.hr, VoxFeminae.net, Lupiga, televizijska emisija 'Cenzura', booksa.hr, Radio Student, Crol.hr, Javni radijski servis Radionet. Tri su nova projekta Nepokoreni grad, Crveni kotač - hrvatsko-romski časopis te In-portal.hr.

Recenzije Povjerenstva možete pročitati na stranicama Ministarstva kulture