Književnost JOHN WOODWARD

Atlas mora i oceana

  • Autor: tportal.hr
  • 1.7.2009 15:26:38
  • 1.7.2009 10:16:00

Atlas mora i oceana novi je naslov autora Johna Woodwarda koji nakon hit knjige Atlas dinosaura ponovno intrigira tajnama mora i oceana

Knjiga u izdanju Profil Internationala donosi odgovore na pitanja kako izgleda dno najvećih oceana, gdje su sva blaga svijeta potonula, te kakve životinje žive u oceanima i morima. Otkriva dubine najvećih svjetskih oceana, potonula blaga i podvodne planine, ravnice, vulkane – dno koje izgleda isto kao i na kopnu, te neobične životinje koje su se prilagodile životu u vječnom mraku i pod nevjerojatnim pritiskom.

Kako su nastali podmorski planinski lanci, zaljevi, mora, koraljni grebeni, kako životinje prate morske struje i kako čovjek utječe na sve – izlovljavanjem ribe, gradnjom gradova uz more i nesrećama tankera u kojima se ogromne količine nafte izliju u more, neka su od pitanja na koja odgovara ova knjiga. Nadalje, donosi informacije o tome kako je cijeli naš planet povezan – tektonske se ploče miču, zbog toga se kontinenti mijenjaju, to utječe na vremenske uvjete na moru i kopnu, na morske struje, na biljke i životinje.

Uz knjigu dolazi i CD - ROM koji prikazuje kako najveći svjetski gradovi nestaju s povećanjem razine mora, kako izgledaju dubine mora, a zanimljivo je i pratiti losose, kornjače i kitove na njihovom migracijskom putovanju.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još