KNJIŽNICA BOGDANA OGRIZOVIĆA

Proslavite 26 godina 'Boogieja' s Edom Popovićem

27.05.2013 u 12:32

Bionic
Reading

Na međunarodnoj književnoj manifestaciji, 12. Festivalu europske kratke priče, gostuje i Edo Popović koji će 27. svibnja, u 18,30 sati, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića proslaviti 26. rođendan svoje knjige 'Ponoćni boogie'

Tribinu pod nazivom 'Edo Popović: 26 godina Boogieja i 36 godina rock’n’rolla', moderirat će Roman Simić Bodrožić, a održava se u sklopu 12. Festivala europske kratke priče

''Ponoćni boogie' slavi 26. rođendan i jednako je zamamna kao i na dan kad je objavljena', stoji u najavi književnog događanja.

Od prve objavljene priče njezina autora Ede Popovića prošlo je pak 36 godina.

Na Festivalu europske kratke priče dosad je sudjelovalo više od 150 pisaca iz 15 europskih zemalja te je objavljeno 15 antologija europske kratke priče. Do 31. svibnja, u Zagrebu i Varaždinu će u organizaciji izdavačke kuće Profil International biti održano niz susreta i razgovora s autorima, čitanja priča te prevoditeljske radionice.

Sutra će na Filozofskom fakultetu u Zagrebu svoje priče predstaviti David Roas iz Španjolske, Ildikó Lovas iz Mađarske i Deborah Kay Davies iz Walesa te će biti održana radionica o stripovima. U Booksi će svoje radove čitati i razgovarati s čitateljima Adam Marek i Rachel Trezise, u Medijateci Francuskog instituta nastupit će Francuz Philippe Claudel, a u Studentskom centru radove će čitati skupina autora iz Hrvatske, Finske, Kanade, Walesa i Mađarske.