IZMEĐU DVIJE VATRE

Okršaj kratkopričaša i romanopisaca za početak FEKP-a

24.05.2013 u 12:32

Bionic
Reading

U nedjelju, 26. svibnja u 20 sati u Booksi se otvara dvanaesti Festival europske kratke priče. Zemlja gost festivala je Wales, a manifestacija počinje razgovorom 'Između dvije lijepe vatre' čija je tema odnos kratke priče i romana - gdje i kako se ove forme sukobljavaju ili nadopunjuju, koje su im temeljne sličnosti i razlike

U razgovoru 'Između dvije lijepe vatre' sudjelovat će autori koji su se s velikim uspjehom okušali u oba žanra: Owen Martell, Josip Novakovich i Keith Ridgway.

Razgovor moderiraju Mima Simić i Roman Simić Bodrožić

U ponedjeljak, 27. svibnja u 17 sati počinje radionica posvećena pretvaranju riječi u slike.

Voditeljica radionice Karrie Fransman svoje stripove i strip-reportaže objavljuje u vodećim britanskim tiskanim medijima (The Guardian, The Times, The Telegraph, The New Statesman, Time Out...). Radionica će se uhvatiti u koštac s uzbudljivim medijem grafičkog romana, istražiti povijest sekvencijalne umjetnosti od tapiserije iz Bayeuxa do tapiserija ekscentričnog umjetnika Graysona Perryja, raspravljati o terminima kao što su manga, grafički roman, sekvencijalna umjetnost te na kraju otkriti zašto se čini da se nalazimo na pragu zlatnog doba vizualnog pričanja priča. Radionicu moderira Mima Simić.

Istog dana u 18 sati Adam Marek i Rachel Trezise posjetiteljima će predstaviti svoje kratke priče. Adam Marek okarakteriziran je kao 'rani McEwan koji susreće Davida Cronenberga', dok se Rachel Trezise smatra 'jednom od najfascinatnijih i najoriginalnijih mladih britanskih spisateljica'.

U utorak, 28.svibnja s početkom u 18 sati popularni bugarski pisac Alek Popov predstavit će svoju knjigu 'Mitologija tranzicije', u čemu će mu pomoći Vladimir Arsenić

Više informacija o programu možete pronaći ovdje.