BOTTINI NA RAZOTKRIVANJU

Autor romana 'Po nalogu očeva' stiže u Zagreb

19.02.2013 u 13:26

Bionic
Reading

U ponedjeljak 25. veljače 2013. od 19 sati u Zagrebačkom kazalištu mladih, u dvorana Polanec održat će se nova tribina Razotkrivanje na kojoj urednik Seid Serdarević iz Frakture ugošćuje autora romana 'Po nalogu očeva', njemačkog pisca Olivera Bottinija. Kao i dosad, tribina će biti simultano prevođena

Oliver Bottini rođen je 1965. u Nürnbergu, a u Mün­chenu studirao noviju njemačku književnost, talijanistiku te psihologiju. Za svoja dva prva djela, Mord im Zeichen des Zen (2004.) i Im Sommer der Mörder (2006.), dobio je njemačke nagrade za krimiroman. Nakon romana Po nalogu očeva, objavljenog u Njemačkoj 2007., napisao je Jäger in der Nacht (2009.), Das verborgene Netz (2010.) i Der kalte Traum (2012.). Objavio je i nekoliko djela o budizmu i meditaciji. Oliver Bottini radi kao pisac i slobodni urednik. Živi u Berlinu.

Izdavačka kuća Fraktura izdala je njegov roman 'Ponalogu očeva', izvrstan spoj kriminalističke priče i ozbiljnog romana. Njegova je radnja pomno razrađena, a likovi iznimno nijansirani, pa su objavljivanje Bottinijeva djela kritičari nazvali pravim događajem na njemačkoj sceni kriminalističke literature.

Više o autoru i romanu čitajte na Frakturinim stranicama