FESTIVAL BAJKE

Vile, vještice, divovi i patuljci u režiji Maria Kovača

05.06.2009 u 12:53

Bionic
Reading

Umjetnički direktor Mario Kovač ovogodišnji Festival bajke u Ogulinu koncipirao je tako da svaki dan festivala tematski obilježava jedna bajkovita tema

Festival inspiriran stvaralaštvom Ivane Brlić Mažuranić, pokrenut prije četiri godine, održat će se od 10. do 14. lipnja na brojnim lokacijama u gradu i u okolici Ogulina. Sinergijom prirodnih ljepota i mnogobrojnih kulturno – edukativnih sadržaja, u festivalu će uživati svi koji žele barem na nekoliko dana doživjeti bajku.

Program festivala ove godine podijeljen je tematski, tako da je svaki dan obilježen drugom bajkovitom temom. Prvi dan obilježavaju vile i vilenjaci, drugi dan divovi i patuljci, treći dan bavi se vješticama i čarobnjacima, a posljednji dan posvećen je djeci. Cilj festivala je naglasiti raznovrsnost bajki, kao i njihovih različitih kulturoloških izvora. Raznovrsni program donosi ponešto za svakoga: neke od najboljih dječjih predstava iz hrvatskih kazališta, animaciju i ulični teatar, koncerte, predavanja na temu bajki i narodnih predaja, prezentacijske radionice - dramske, kostimografske, lutkarske i izrade magičnog nakita. Posjetitelji će imati priliku uživati u predstavama 'Blizanke' kazališta Dubrava, 'Cirkuski slonić Charlie' u izvedbi kazališta slijepih i slabovidnih Novi život, 'Čarobni osmijeh' Tvornice lutaka i drugima.

Cijeli grad će oživjeti zvukovima bubnjeva 'buditelja', koji će voditi i radionice za djecu. Tu su i stručno vođeni kostimirani obilasci važnih turističkih i kulturnih točaka grada i okolice te 'vještičji kotao': kulinarska poslastica lokalnih specijaliteta. Spomenimo još 'Pripovjedački kutak', 'Šetnju s divovima i patuljcima', 'Magičnu noć ispod Kleka' te brojna druga događanja, o kojima čitajte na službenim stranicama Festivala.