ŽRTVA NACIZMA

Digitalna verzija 'Dnevnika Anne Frank'

29.01.2013 u 11:14

Bionic
Reading

Slavni 'Dnevnik Anne Frank' doživio je i svoju digitalnu formu u obliku aplikacije koja nudi mnogo dosad neviđenih fotografija iz obiteljskog života Frankovih

Digitalna verzija 'Dnevnika Anne Frank'

Karl Silberbauer svoje je mjesto u povijesti osigurao zahvaljujući tome što je jednog ljetnog dana otkrio skrovište djevojčice Anne Frank i njezine obitelji. Ovaj SS-ovac zaslužan je za to što Anne nije uspjela preživjeti Drugi svjetski rat, nego je ubijena – kao i drugih šest milijuna Židova – u koncentracijskom logoru. No Anne Frank nadživio je njezin potresni dnevnik, knjiga koju su od prvotnog objavljivanja 1947. pročitali milijuni ljudi diljem svijeta, a koja na potresan i autentičan način svjedoči o zlu nacizma.

Sada je pak objavljena i nova aplikacija o životu i smrti Anne Frank, te njenom slavnom dnevniku, kako javlja Guardian. Kao novi materijali pojavljuju se i brojne fotografije obiteljskog života Frankovih koje je načinio Annein otac Otto, inače strastveni amaterski fotograf. Prvi puta se mogu vidjeti i filmske snimke te bilježnice i obiteljski spomenari, koji dosad nisu bili dostupni javnosti.

Sve to uključeno je i u posebnu aplikaciju 'The Diary of a Young Girl', odnosno 'Dnevnik Anne Frank', koji nudi mnogo materijala i novu perspektivu na ovu tragičnu priču.