HUMANITARNI PROJEKT

U predvorju NSK gradi se piramida od knjiga

06.11.2012 u 10:57

Bionic
Reading

Gradnja piramide od knjiga počinje u srijedu, 7. studenoga i traje do petka, 9. studenoga, a projekt ima i dobrotvorni karakter: Knjige korištene kao građa za piramidu donirat će se ustanovama kojima su potrebne

U povodu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu pokreće projekt Piramida od knjiga.

Cilj je sagraditi pravilnu piramidu od knjiga u predvorju knjižnice, visine tri i pol metra. Za taj pothvat potrebno je više od 20 tisuća knjiga. Knjižnica može ustupiti pola od tog broja te poziva nakladnike, knjižare, knjižnice, ali i ljubitelje knjige da se pridruže prikupljanju građe i gradnji piramide.

Gradnja piramide počinje u srijedu, 7. studenoga i traje do petka, 9. studenoga. Ovaj projekt ima i svoj dobrotvorni karakter. Knjige korištene kao građa za piramidu donirat će se potrebitim ustanovama nakon njezina rastavljanja ili će biti proslijeđene zainteresiranim čitateljima kroz program BookCrossing

Jamstvo pisanog traga o cijelom pothvatu bit će Knjiga graditelja u koju će se upisati podaci o donatorima i graditeljima.