14 NAKLADNIKA IZ HRVATSKE

U Beogradu je otvoren 57. sajam knjiga

22.10.2012 u 10:56

Bionic
Reading

U Beogradu je u nedjelju navečer otvoren 57. Međunarodni sajam knjiga na kojem se okupilo više od 800 nakladnika, među kojima i 60 iz inozemstva i regije

Sajam je za posjetitelje otvoren još u nedjelju ujutro, a svečano su ga proglasile otvorenim srbijanska pjesnikinja Radmila Lazić i mađarska spisateljica Noemi Sechi, čija je zemlja i posebni gost sajma.

Beogradski sajam knjiga trajat će do 28. listopada, a najavljeni su brojni susreti pisaca iz zemalja regije.

Organizatori su, među ostalim, najavili nastupe hrvatskih pisaca Miljenka Jergovića i Ante Tomića, a kako je ranije priopćila Hrvatska gospodarska komora (HGK), na Beogradskom sajmu knjiga organizirano će, 11. put, nastupiti Zajednica nakladnika i knjižara HGK, ove godine sa svojih 14 članica.

Svoje programe predstavit će Kršćanska sadašnjost, Kruzak - Hrvatski Leskovac, Leksikografski zavod Miroslav Krleža, Medicinska naklada Zagreb, DAF-OBRT za izdavanje knjiga Zagreb, Jesenski i Turk, Naklada Uliks Rijeka, Nova Stvarnost Zagreb, Lektira Rijeka, Leo-commerce Rijeka, Shura Matulji, Cipetić Viškovo, Extrade Kastav te tvrtka Dušević & Kršovnik iz Rijeke.