tportal.hr

Zagreb
+10
Osijek
+9
Pula
+14
Rijeka
+14
Zadar
+13
Split
+13
Dubrovnik
+11

KNJIGA ILI ŽIVOT

Počinje emisija posvećena neobičnim čitateljima

Emisija 'Knjiga ili život' na televiziju vraća književnu kritiku, ali kroz razgovore s nekim običnim, a opet neobičnim čitateljima pokušava dokazati da mnogi knjigoljupci nisu knjiški moljci iz stereotipne predodžbe, objašnjava urednica i voditeljica Koraljka Kirinčić

Datum objave:
21.9.2012 15:19

Zadnja izmjena:
21.9.2012 19:31

Emisija o književnosti počinje s emitiranjem večeras u 20.55 na Drugom programu HRT-a.

'Knjiga ili život' emisija je o knjigama i svemu onome što asocira na knjigu i književnost. Uključivat će reportaže i priče iz cijele Hrvatske, razgovore s piscima i ljudima koji su na različite načine vezani za književnost. Neke od stalnih rubrika u emisiji bit će književna kritika, preporuke za čitanje te rubrika pod radnim nazivom 'Kucamo na vrata zaboravljenih asova' u kojima će se pokušati evocirati značaj nekih od svjetskih autora koji su nekoć bili popularni.

Prva emisija koja je na programu večeras započinje pričom o uzgajivaču riba u Raslini pokraj Šibenika, pasioniranom čitatelju filozofije i lijepe književnosti. Razgovor s kritičarima u studiju bit će posvećen liku i djelu bosansko-hercegovačkog pisca s američkom adresom, Semezdinom Mehmedinovićem. Tu je i reportaža iz hostela u kojem je uređena 'soba pisaca' te mini razgovor s kanadskim piscem Alanom Bradleyjem, koji je nedavno gostovao u Zagrebu.

Urednica i voditeljica Koraljka Kirinčić približila nam je kojim su se konceptom vodili pri realizaciji emisije:


''Knjiga ili život', dakle, na televiziju vraća književnu kritiku, ali kroz razgovore s nekim običnim, a opet neobičnim čitateljima pokušava dokazati da mnogi knjigoljupci nisu knjiški moljci iz stereotipne predodžbe. 'Knjiga ili život' zapravo je lažna dilema jer po čemu bismo u knjigama kopali da nema života i kako bismo shvatili suptilne životne nijanse da nema knjiga.'

Novinari 'Knjige ili života' su Alenko Prpić, Lidija Špiranec i Hanja Rakovac Mašić, vizualni identitet i režiju emisije potpisuje mladi redatelj Filip Peruzović, a uređuju je Koraljka Kirinčić i Gordan Nuhanović.

215629 ,214588,214330,214949

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Kultura Promo

tportal.hr

tportal

Vedrana Knežević

Književna kritika

  • Raskošna propast talijanske aristokracije

  • Čudesan podvig Stipe Božića

  • 'Jamerika' - raspršena verzija crtanog romana

  • Koja je uloga fotografa u ratnohuškačkoj propagandi?

  • Što znači stalno kroz život čitati jednu knjigu

  • Jergovićev obiteljski roman je književni događaj

  • Čega se sjećamo kada se sjećamo vlastite prošlosti

  • Jesen našeg vijeka

  • Od umješnosti do umjetnosti riječi

  • Vrtlarev roman koji nećete ispuštati iz ruku

Sve kritike

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr