NOVA PRILIKA ZA J. FREYA

Oprah se ispričala autoru lažnih memoara

15.05.2009 u 12:47

Bionic
Reading

Američka voditeljica Oprah Winfrey uputila je ispriku autoru Jamesu Freyu kojega je prije nekoliko mjeseci javno napala zbog objavljivanja lažnih memoara

Svjetski poznata voditeljica ispriku je prvotno uputila putem internetske stranice magazina Vanity Fair, a zatim i tijekom svog talk showa. Frey je istakao zahvalnost na njezinoj gesti, prenosi Reuters.

Podsjetimo, Oprah Winfrey je Freyevu knjigu 'A Million Little Pieces' iz 2003. uvrstila među odabrana djela svog književnog kluba ističući da se radi o djelu vrijednom statusa bestselera.

No nakon što je Frey priznao da su neki detalji u njegovoj knjizi izmišljeni, poput priče o tromjesečnom boravku u zatvoru, dok je u stvarnosti u pritvoru proveo samo nekoliko sati, voditeljica se javno obrušila na djelo i autora. Winfrey je izjavila da se osjećala izdano, kao i svi čitatelji kojima je preporučala djelo. Nekoliko tjedana nakon njezine javne kritike, Fraya je napustio izdavač Riverhead Books.

Nakon duge uzajamne šutnje, Oprah i Frey zakopali su ratnu sjekiru. Iako njezina isprika ne znači da je promijenila mišljenje, voditeljica će autoru možda pružiti još jednu priliku da u njezinu showu predstavi novo djelo, rekli su iz njezina tima.