ZA LJUBITELJE KRIMIĆA

Alan Bradley gostuje u Zagrebu

06.09.2012 u 16:17

Bionic
Reading

Naklada Ljevak najavljuje dolazak nagrađivanog autora kriminalističkih romana Alana Bradleyja koji u Zagrebu gostuje 12. i 13. rujna

Hrvatska publika imala je priliku prvi put upoznati Alana Bradleyja nakon što je objavljen njegov prvijenac 'Slast na dnu pite', a potom i roman 'Korov vješala i krvnikova kukuljica'.

Bradley gostuje u Zagrebu 12. i 13. rujna, kada će autora koji je u kratkom roku stekao brojne poklonike diljem svijeta i pobrao desetak uglednih nagrada imati priliku upoznati ovdašnji zaljubljenici u ovaj popularni žanr i iz prve ruke saznati što ga je nadahnulo da stvori neodoljivo šarmantan i otkvačen lik mlade detektivke Flavije De Luce - glavne junakinje Bradleyjevih romana.

Nakon prve knjige i velikog svjetskog uspjeha, Bradley je potpisao ugovor za nove nastavke, a redatelj Sam Mendes je otkupio i prava na snimanje serijala po Bradleyjevima knjigama.

Knjige su mu do sada prevedene u više od 40 zemalja svijeta, a hrvatska publika će ovih dana imati priliku čitati i 'Dimljenu haringu bez senfa' – treći nastavak serije s glavnom junakinjom koja je u kratkom roku stekla kultni status među čitateljima Bradleyjevih romana.

Jedan je kritičar primijetio da su Bradleyjeva Flavia de Luce i Larssonova Lisbeth Salander – svaka na svoj način - možda najupečatljiviji likovi u ovom žanru u posljednjih nekoliko desetljeća.

Druženje s Alanom Bradleyjem u srijedu, 12. rujna s početkom u 19.30 sati održat će se u knjižnici Bogdana Ogrizovića, a dan kasnije u Vip Jazz Clubu bit će održana promocije njegove knjige 'Dimljena haringa bez senfa' na kojoj govore Milka Car, Boris Perić, Davorka Ćurković uz moderatora Ivicu Prtenjaču.